Recerca


Orcid ____Researchgate____ GooglescholarEsp⸥ ⸤Eng

Benvingut. Aquesta és la web acadèmica d’Eduardo González de la Fuente, sociòleg especialitzat en la relació entre la cultura popular i la política mundial amb especial atenció a Àsia Oriental i les arts marcials.

Actualment és investigador visitant al Centro de Estudios de Asia y África de El Colegio de México (COLMEX), al Centro de Investigaciones sobre América del Norte de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), i membre del grup de recerca GREGAL (Circulació Cultural Japó-Corea-Catalunya/Espanya – 2017 SGR 1596) del Departament de Traducció i Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Els seus interessos se centren en la geopolítica de les arts marcials, els estudis sobre Okinawa, les subcultures juvenils i de classe treballadora al Japó de postguerra, i les relacions entre soft power, industries culturals i discursos sobre el patrimoni a l’Àsia Oriental. Podeu conéixer més sobre la seva recerca aquí.

Aquest 2021 ha obtingut una Beca de la Fundació Japó per a ser investigador postdoctoral a la Facultat d’Estudis Globals i Regionals de la Universitat de les Ryukyus (2022), a on tornarà novament desprès d’haver estat investigador visitant al 2018.

És Doctor en Estudis Interculturals i de l’Àsia Oriental per la Universitat Autònoma de Barcelona (2020), títol obtingut cum laude i pel qual va rebre el “Premi a la millor Tesi Doctoral en Estudis d’Àsia Oriental” de l’Associació Espanyola d’Estudis d’Àsia Oriental (AEEAO).

Al 2017 la Fundación Francisco Ayala li va concedir una beca de recerca per analitzar la presència de la sociologia clàssica a la literatura boxística espanyola de principis del segle XX. Amb anterioritat va completar un màster de recerca en Literatura Comparada: Estudis Literaris i Culturals, amb un estudi sobre els relats pugilístics de Jack London, i una llicenciatura en Sociologia en la UAB.


eduardo.gonzalez@uab.cat